Hoofdmenu
Agenda
Submenu

MamaCafé | Kinderfysiotherapeut Fysio PP

21-06-2024

Begin

28-06-2024 om 10:00

Einde

28-06-2024 om 12:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Groenmarkt 1, Bibliotheek

Vandaag bezoekt Tiana van Oosten het MamaCafé zij is kinderfysiotherapeut bij Fysio PP. Kinderfysiotherapie richt zich op problemen rondom het bewegen en het bewegingssysteem van kinderen en jongeren.

Ook zuigelingen worden gezien, bijvoorbeeld vanwege vragen rondom een voorkeurshouding, overstrekken, regulatieproblemen, een vertraagde motorische ontwikkeling en dergelijke. 

Kinderen kunnen in hun ontwikkeling soms meer moeite hebben in hun grove motoriek, bijvoorbeeld met kruipen, lopen, rennen, springen, fietsen en balanceren. Ze vallen vaker dan leeftijdsgenoten, of houden vaardigheden minder goed vol. Ook kunnen er vragen zijn in de fijne motoriek, bijvoorbeeld moeite met potlood en papier taken, knutselen ed.

De kinderfysiotherapeut van fysioPP is ook gespecialiseerd in prikkelverwerking. Kinderen met problemen in de prikkelverwerking reageren sterk of juist minder / niet op binnenkomende prikkels. Dit kan gevolgen hebben voor  de motoriek het participeren in dagelijkse activiteiten. Het proces van informatieverwerking is voor ieder kind in ieder gezin en in iedere context specifiek. De kinderfysiotherapeut kan de zintuigelijke informatie verwerking analyseren middels een intake en onderzoek en vervolgens op maat kind/gezin coachen en begeleiden.

Fysio PP heeft naast kinderfysiotherapie ook de specialisatie kinderbekkenfysiotherapie. Deze specialisatie richt zich op de behandeling van kinderen met plas- en/of poepproblemen, denk hierbij aan:

  • Moeite met zindelijkheid.
  • Plasongelukjes overdag.
  • Blaasontstekingen.
  • Erg vaak moeten plassen.
  • Poepongelukjes overdag.
  • Angst om te plassen of te poepen.
  • Obstipatie (verstopping)

Specialisatie: Kinderfysiotherapie, prikkelverwerking, kinderbekkenfysiotherapie

Website: www.fysiopp.nl

Cookie-instellingen