Hoofdmenu
Agenda
Submenu

PeuterCafe | Media Ukkie Dagen

21-03-2022

Begin

30-03-2022 om 10:00

Einde

30-03-2022 om 12:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

LImonadeBrigade, Groenmarkt 1 in Gorinchem

De Media Ukkie Dagen van vrijdag 25 maart tot en met vrijdag 1 april 2022 staan dit jaar in het teken van het thema ‘Swipe, stap, sprong’. Op woensdagochtend 30 maart komt een medewerker van de Bibliotheek AanZet ons bijpraten over ukkies en media.

Tablets, smartphones en tv’s hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Binnen een klik bevinden ze zich in een andere wereld. Kinderen beleven hier veel plezier aan en het geeft ouders af en toe een moment voor zichzelf. Maar dreumesen, peuters en kleuters zijn nog te klein om hier wijs mee om te gaan en begeleiding van ouders en verzorgers is nodig.

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 25 maart t/m 1 april 2022 wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Met het thema swipe, stap, sprong wordt antwoord gegeven op vragen, als: kun je een kind alleen met een tablet, tv, smartphone of boekje laten spelen of is samen beter? Hoe begeleid je een kind stap voor stap in de ‘digitale wereld’? Hoe zet je media in, zodat een kind er ook iets van leert en sprongen maakt? En hoe maak je keuzes die aansluiten op de ontwikkeling van het kind?

Op woensdagochtend 30 maart komt een medewerker van de Bibliotheek AanZet ons bijpraten over ukkies en media en kun je allerlei vragen stellen die jij hebt over het gebruik van schermpjes bij je kleintje. Komen jullie ook?

Gezellig andere moeders ontmoeten, handige opvoedtips uitwisselen of nieuwe vriendschappen sluiten. Het kan allemaal op woensdagochtend samen met je kindje! De gastvrouw of professional beantwoordt vragen over positief en ontspannen ouderschap. Regelmatig belichten deskundigen interessante thema’s en kun je even je vraag kwijt.

Het PeuterCafé is op woensdagochtend van 10 - 12 uur in de LimonadeBrigade, gevestigd in de Bibliotheek aan de Groenmarkt 1 te Gorinchem. Meer informatie over het programma staat op www.limonadebrigade.nl en op de Facebookpagina.

Cookie-instellingen