Hoofdmenu

Schilderij van draad en spijkers

54 keer bekeken

Een spijkerschilderij maken doe je met een houten plank, spijkers en touw. Je bepaalt zelf het patroon voor dit muurdecoratie idee.

Soort activiteit

Creatief

Leeftijd

Hele gezin

Maak zelf een spijkerschilderij om aan de muur te hangen of om weg te geven als cadeau. In een paar simpele stappen hangt er zo een schilderij van spijkers aan de muur. Succes!

Bepaal het formaat

Hoe groot of klein je het schilderij maakt, mag je helemaal zelf weten. Bedenk wel dat er heel (héél) veel hamerwerk aan te pas komt als je besluit voor een groot exemplaar te gaan.

Kies een soort spijkers

Kies bijvoorbeeld voor messing draadnagels. Jij mag zelf bepalen met welk soort spijkers jij jouw spijkerschilderij maakt. Het is jouw feestje.

Teken met potlood een vorm

Nu begint de pret. Teken met potlood een vorm op je plaat en volg de lijnen door hier om de 1,5 à 2 centimeter een nagel in te slaan. Laat je fantasie de vrije loop en maak er wat moois van. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een land, een dier (beren of elanden zijn leuk en passen samen met het blanke hout goed in een Scandinavische stijl) of gewoon een gave, geometrische vorm. Nogmaals; het is jouw feestje.

Voorzie de randen van draad

Wanneer je klaar bent met het gehamer, is het mooi om eerst de randen te voorzien van draad. Daarna kun je kriskras de draden over de vorm trekken om het schilderij als het ware te ‘vullen’.

Bronvermelding:

https://www.karwei.nl/wooninspi

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)
Cookie-instellingen