Hoofdmenu

Recept voor popcorn met zoute karamel

135 keer bekeken

Iedereen kent wel de zoete en zoute popcorn, maar wist je dat je deze gepofte maiskorrels met veel meer smaken kan combineren? Wat dacht je van popcorn met zoute karamel?

Soort activiteit

Eten/drinken

Leeftijd

Hele gezin

Ingrediënten:
1-2 eetlepels zonnebloemolie of plantaardige olie
90 g popcornkorrels

Voor de karamelsaus:
75 g fijne tafelsuiker
40 g boter
90 ml slagroom

Voor het serveren:
100 g vanilleborstplaat, in kleine stukjes gehakt
40 g piepkleine mini-marshmallows

Bereiden
Verhit de olie in een zware pan met deksel met wat popcornkorrels in de pan. Giet er zodra je de korrels hoort poffen de rest van de korrels bij. Schud de pan af en toe op het vuur tot het poffen ophoudt. Wees voorzichtig bij het optillen van het deksel, omdat niet gepofte korrels plotseling alsnog kunnen poffen. Doe de popcorn in een kom en haal er niet gepofte korrels uit. Gooi die weg.

Doe voor de karamelsaus de suiker en boter in een pan op matig vuur. Laat zachtjes sudderen tot de boter gesmolten is, de suiker gekarameliseerd is en je een dikke, goudgele karamelsaus hebt. Voeg ¼ theelepel zout toe.

Meng goed en zorg dat de karamelsaus niet aanbrandt. Giet er al roerend de slagroom bij en blijf roeren tot de saus dik en plakkerig is. Giet de saus door een fijne zeef om eventuele suikerkristallen te verwijderen.

Giet de karamelsaus over de popcorn. Schep om tot alle korrels rondom met het mengsel bedekt zijn. Laat 5 minuten afkoelen. Schep er tot slot de stukjes borstplaat en marshmallows door. Je kunt deze popcorn naar wens warm of koud serveren.

Tip
Kleine mini-marshmallows zijn bij goed gesorteerde snoepwinkels te vinden – kies de kleinste, mooiste marshmallows die je kunt kopen. Gebruik als je geen piepkleine marshmallows kunt vinden, gewone mini-marshmallows of knip grote marshmallows in piepkleine stukjes.

Het recept ‘Popcorn met zoute karamel’ is afkomstig uit het kookboek Popcorn traktaties van Hannah Miles.

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)
Cookie-instellingen