Hoofdmenu

Picknicken in Altena - 5 LocatieTips!

81 keer bekeken

Zomers weer en een gezellige picknick horen bij elkaar als brood en boter. Gemeente Altena biedt tal van prachtige plekjes waar je kunt genieten van een heerlijke picknick met je kinderen. Hier zijn vijf fantastische locaties waar je kunt neerstrijken voor een onvergetelijke picknickdag.

Interessant voor ouders

Ontspanning

Leeftijd

Kinderen 8 tot 12
Kinderen 12+
Hele gezin

1. Slot Loevestein

Slot Loevestein is niet alleen een historisch kasteel, maar ook een toffe plek voor een picknick. Gelegen aan de Maas, biedt het een schilderachtige omgeving waar kinderen kunnen spelen en ontdekken terwijl jij geniet van de mooie natuur. De ruime grasvelden zijn perfect om je kleed uit te spreiden en samen te genieten van heerlijke hapjes. En wie weet, misschien inspireert de magie van het kasteel wel tot spannende verhalen over ridders en jonkvrouwen!
 

2. De Pompveldse Plassen

De Pompveldse Plassen in het natuurgebied Pompveld is een serene en rustige plek, perfect voor een ontspannen picknick. Deze plek nodigt uit om samen met je kinderen de natuur te ontdekken en plezier te maken. Met diverse picknickbanken en open ruimtes biedt het volop mogelijkheden voor fijne momenten samen.
 

3. Recreatiegebied de Kurenpolder

De Kurenpolder is een veelzijdig recreatiegebied met een groot meer, zandstrand en tal van speelvoorzieningen voor kinderen. Het is een geweldige plek voor een picknick aan het water, waar je kunt genieten van het uitzicht op het meer terwijl de kinderen zich vermaken op het strand of in de speeltuin. Er zijn ook veel schaduwrijke plekjes voor wanneer de zon te fel is. Een dag vol plezier gegarandeerd!
 

4. Het Almbos

Het Almbos in Almkerk is een groen en schaduwrijk bosgebied, ideaal voor een picknick in de natuur. Met verschillende wandelpaden en open plekken is het een toffe locatie voor een rustige familiedag. Kinderen kunnen hier op avontuur gaan en de natuurlijke schoonheid van het bos ontdekken terwijl ouders genieten van een ontspannen picknick.
 

5. De Waard

De Waard is een prachtig natuurgebied langs de rivier de Maas, waar je kunt genieten van een picknick met een prachtig uitzicht over het water. Deze locatie biedt voldoende ruimte voor kinderen om te rennen en te spelen. De omgeving is perfect voor een wandeling of een fietstocht, waardoor je dagje uit nog specialer wordt. Ontdek samen de schoonheid van de natuur!
 

Tips voor een succesvolle picknick

  1. Voorbereiding is Alles: Zorg voor een goed gevulde picknickmand met gezonde snacks, verfrissende drankjes en favoriete lekkernijen van de kinderen.
  2. Comfortabele Zitplekken: Vergeet niet een groot picknickkleed en eventueel enkele kussens mee te nemen voor extra comfort.
  3. Speelgoed en Spelletjes: Neem speelgoed of buitenspelletjes mee om de kinderen te vermaken terwijl jij geniet van de rust.
  4. Afvalzakken: Houd de natuur schoon door je eigen afval mee naar huis te nemen.

Of je nu kiest voor een historische plek als Slot Loevestein of de heerlijke natuur van de Pompveldse Plassen, gemeente Altena biedt volop mogelijkheden voor een toffe en geslaagde picknickdag met het gezin. Wees welkom om samen deze mooie plekjes te ontdekken en te genieten van fijne momenten met elkaar.

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)
Cookie-instellingen